Απόδραση στη Λακωνία

Departures: 11/9/2021 - 11/4/2021
3 days / 2 nights
Print
Price από 200€
Tags:

Information

 • Summary
 • Program
 • Included
 • Prices

Synopsis

Το Lorem Ipsum είναι απλά ένα κείμενο χωρίς νόημα για τους επαγγελματίες της τυπογραφίας και στοιχειοθεσίας. Το Lorem Ipsum είναι το επαγγελματικό πρότυπο όσον αφορά το κείμενο χωρίς νόημα, από τον 15ο αιώνα, όταν ένας ανώνυμος τυπογράφος πήρε ένα δοκίμιο και ανακάτεψε τις λέξεις για να δημιουργήσει ένα δείγμα βιβλίου. Όχι μόνο επιβίωσε πέντε αιώνες, αλλά κυριάρχησε στην ηλεκτρονική στοιχειοθεσία, παραμένοντας με κάθε τρόπο αναλλοίωτο. Έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του '60 με την έκδοση των δειγμάτων της Letraset όπου περιελάμβαναν αποσπάσματα του Lorem Ipsum, και πιο πρόσφατα με το λογισμικό ηλεκτρονικής σελιδοποίησης όπως το Aldus PageMaker που περιείχαν εκδοχές του Lorem Ipsum.

1η Μέρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μεσσηνιακή και Λακωνική Μάνη. Στάση στο Ισθμό της Κορίνθου . Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Δεν θα παραλείψουμε (όσοι αντέχουν) να ανεβούμε στην Άνω Πόλη για να επισκεφτούμε την εκκλησία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα.Συνεχίζουμε το απόγευμα για το Γύθειο.  Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. .Διανυκτέρευση.

2η Μέρα

 Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για τον ιστορικό οικισμό της Αρεόπολης που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Έχει κριθεί διατηρητέος κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη και αναχώρηση για τη Βάθεια, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης, με τα επιβλητικά οχυρωματικά Πυργόσπιτα. Περιήγηση στην περιοχή και αναχώρηση για το Γερολιμένα όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό στις παραλιακές ψαροταβέρνες της περιοχής.Αναχώρηση για Σπήλαια Διρού , το οποίο θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο. Άφιξη στο ξενοδοχείο

3η Μέρα

 Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, για το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Μεσσήνης (έξοδα ατομικά). Καθώς θα το περπατάμε, θα νιώσουμε τη λάμψη της πολιτείας που είχε μια όψη μυθική, στολισμένη όπως ήταν με τα αριστουργηματικά γλυπτά του Δαμοφώντα. Θα συνεχίσουμε Πύλο, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, που θα μας γοητεύσει με το κάστρο και την ομορφιά της. Απέναντι της βρίσκεται και το νησάκι της Σφακτηρίας με τη Σπηλιά του Νέστορα.θα γευματίσουμε στα πανέμορφα ταβερνάκια της και στην συνέχεια ο επόμενος σταθμός μας, η Μεθώνη με το Ενετικό κάστρο χτισμένο σχεδόν μέσα στη θάλασσα.Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη πολιτεία με τα πετρόχτιστα σπίτια και τις κεραμιδένιες στέγες την Καρδαμυλή.Σ’ έναν απάνεμο κόλπο στα πόδια του Ταΰγετου, απέναντι από το καταπράσινο νησάκι Μερόπη ή Αμυγδαλόνησος, έχει εξελιχθεί στο πιο σοφιστικέ θέρετρο της Μεσσηνίας.Θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην  γοητευτική παλιά πόλη με τους αναστηλωμένους πύργους, οι βοτσαλωτοί κολπίσκοι με τις ελιές και τα κυπαρίσσια, τα πετρόχτιστα χωριά του Ταΰγετου μαγνητίζουν τους  επισκέπτες . Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με προσωπικότητα, ταβέρνες σε λιόφυτες αυλές με θέα στη θάλασσα, κουλτουριάρικα μαγαζιά, ατμοσφαιρικά μπαράκια κι ένα μεγάλο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών συνθέτουν μια μικρή όαση καλού γούστου σ’ ένα θέρετρο όπου η τουριστική ανάπτυξη δεν προσβάλλει την ήρεμη γοητεία του μεσογειακού τοπίου.Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.

4η Μέρα

  Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την  σύγχρονη πόλη της Σπάρτης με τη μοναδική ρυμοτομία της και τα υπέροχα νεοκλασικά της, το Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού, στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία της ελιάς και της παραγωγής του λαδιού στον ελλαδικό χώρο, και την καστροπολιτεία του Μυστρά με τις περίτεχνες βυζαντινές εκκλησίες της, με δεσπόζουσα την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η στέψη του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.  Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση καθ” οδόν για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο infinity  στo Γύθειο .
 • Πρωινό  καθημερινά.
 • Ένα δείπνο  +  ποτό δώρο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου
 • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Σημείωση : Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων  μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση.

Τιμή 200€

Διαφορά μονόκλινου +50€

Interest Form

Please solve captcha
x