Εκδρομές στην Ελλάδα

Τα διαμάντια της Μακεδονίας

Αναχωρήσεις: 10/2/2022 - 13/2/2022
4 ημέρες / 3 νύχτες
Print
Τιμή από 220€

Πληροφορίες πακέτου

  • Σύνοψη
  • Πρόγραμμα
  • Περιλαμβάνονται
  • Τιμές

Οι Σέρρες αποτελόύν μια από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και μοναδικά αξιοθέατα.
Οι Σέρρες, σε απόσταση μόλις μιας ώρας και κάτι από τη Θεσσαλονίκη και πεντέμισι ωρών από την Αθήνα, αποτελούν ένα αμάλγαμα φυσικής ομορφιάς, παράδοσης και ιστορίας που μόνο ασυγκίνητους δεν πρόκειται να σας αφήσει.

1η μέρα: Χαλκίδα – Αμφίπολη – Σέρρες
Πρωινή αναχώρηση από την  Χαλκίδα  με ενδιάμεσες στάσεις για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας με μια εκδρομή στην  Αμφίπολη, με την αρχαία πόλη, τον περίφημο Λέοντα και τον Τύμβο στον Λόφο Καστά. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται ευρήματα από τη γύρω περιοχή. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τις Σέρρες. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, με πληθώρα ανέσεων και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Άφιξη στο ξενοδοχείο Phillipos Xenia Hotel. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

2η μέρα: Οχυρό Ρούπελ – Ιστίπεη - Λίμνη Κερκίνη
Πρωινό κι επίσκεψη στην ιστορική γραμμή Οχυρών Μεταξά-Ιστίμπεη, ακολουθώντας τη διαδρομή προς Προμαχώνα-Ρούπελ. Θα ξεναγηθούμε στο Στρατιωτικό Μουσείο και σε τμήματα του μεγαλύτερου οχυρωματικού συγκροτήματος κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Κερκίνη. Ενημέρωση για τον υδροβιότοπο και χρόνος για γεύμα ή προαιρετική βαρκάδα στις όχθες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα : Μονή Τιμίου Προδρόμου – Άνω &κάτω Πορόια
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό και παράλληλα εκπληκτικού κάλλους προσκύνημα στις πλαγιές του Μενικίου όρους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ανω & Κάτω Πορόια . Δύο πανέµορφα χωριουδάκια, σε απόσταση 54 χλµ. από τις Σέρρες, που λειτουργούν ως δίδυµος προορισµός. Πρώτα θα συναντήσετε τα Κάτω Πορόια, ένα µικρό, γραφικό χωριό µε χαµηλό προφίλ και περίπου 350 κατοίκους, όπου η ηρεµία του τοπίου, οι ήχοι της φύσης και οι εικόνες µιας παραδοσιακής Ελλάδας απαλλάσσουν τον επισκέπτη από άθε έγνοια. Με κεντρικό άξονα την πλατεία, περιηγηθείτε στο χωριό και µην αµελήσετε να δοκιµάσετε τις παραδοσιακές, εξαιρετικές γεύσεις στην ταβέρνα Το Κιόσκι. Γνωρίστε 3 μαγικά χωριά των Σερρών σαν βγαλμένα από παραμύθι! Συνεχίζοντας, µόλις 2 χλµ. µακριά, θα συναντήσετε τα Άνω Πορόια.  Σκαρφαλωµένο στη ράχη του όρους Μπέλες, σε ύψος 400 µ. και µε θέα στη λίµνη Κερκίνη, το κεφαλοχώρι της περιοχής, µε περίπου 800 κατοίκους, µπορεί εύκολα να υπερηφανεύεται ότι ανήκει στα πιο όµορφα και πιο τουριστικά χωριά ολόκληρου του νοµού. Εδώ θα περπατήσετε σε µικρά σοκάκια πλάι σε παραδοσιακά σπίτια µακεδονίτικης και ηπειρώτικης τεχνοτροπίας, θα ξαποστάσετε σε κάποιο από τα καφενεδάκια της πλατείας και θα δοκιµάσετε εκλεκτές γεύσεις δίπλα στο ρέµα. Εξαιρετικά παραδοσιακά πιάτα και ζεστή ατµόσφαιρα απολαύσαµε στο ταβερνάκι Πάµε Πλατεία και καφέ µε λαχταριστά σπιτικά γλυκίσµατα στο Τintza’ ς Café. Συνεχίζοντας, θα περιπλανηθείτε ανάµεσα σε οξιές και αιωνόβια πλατάνια, θα περάσετε πάνω από ρυάκια, θα µαγευτείτε από τις οµορφιές της φύσης και θα ανακαλύψετε τους θησαυρούς του τόπου… έφιπποι, αφού η ιππασία είναι το απόλυτο must do. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η μέρα: Ιερά Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας-Χαλκίδα
Πρωινό, και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας (καιρού επιτρέποντος), μέσω μιας γραφικότατης διαδρομής. Η Παναγία την Εικοσιφοίνισσα, με την αχειροποίητο θαυματουργό εικόνα της, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας και είναι το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. . Έπειτα πορεία επιστροφής στην Χαλκίδα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ.

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις στις Σέρρες  στο Phillipos Xenia hotel 4*.
  • Πρωινό  καθημερινά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Σημείωση : Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων  μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση.

Τιμή: 220€

Διαφορά Μονόκλινου: +60€

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Please solve captcha
x