Εκδρομές στην Ελλάδα

Τα Φαναράκια, η γιορτή της Εύρεσης της Εικόνας της Παναγίας Τήνου…

Αναχωρήσεις: 29/1/2022 - 31/1/2022
3 ημέρες / 2 νύχτες
Print
Τιμή από 85€

Πληροφορίες πακέτου

  • Σύνοψη
  • Πρόγραμμα
  • Περιλαμβάνονται
  • Τιμές

Στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα της Εύρεσης της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας, γιορτάζονται τα “Φαναράκια”.
Το όραμα της Αγίας Πελαγίας, ακολούθησαν εκτεταμένες ανασκαφές και στις 30 Ιανουαρίου, η αξίνα του Εμμανουήλ Μάτσα (Σπανού) εντόπισε την Iερή Eικόνα. Τα χαρμόσυνα νέα διαδόθηκαν σε όλο το νησί και οι κάτοικοι των χωριών ξεκίνησαν το δρόμο τους προς τη Χώρα για να προσκυνήσουν. Η νύχτα είχε πέσει και τα φαναράκια που κρατούσαν, δημιούργησαν μια φαντασμαγορική εικόνα, φωτίζοντας τη διαδρομή προς τη Χώρα.
Από τότε, κάθε τέτοια μέρα καθιερώθηκε η λαμπαδηφορία που ονομάζεται Φαναράκια.

1η ημέρα: Χαλκίδα - Ραφήνα – Τήνος
Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Τήνο. Άφιξη στο νησί και μετάβαση στον Ναό της Μεγαλόχαρης για προσκύνημα. Στο Ιερό Ίδρυμα της Μεγαλόχαρης θα δούμε το Ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων και την σπουδαία πινακοθήκη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στις 15.00 παρακολούθηση της Περιφοράς της Αγίας Εικόνας με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ στις 22.00 παρακολούθηση της Ιεράς Αγρυπνίας στο Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Τήνος - Γύρος νησιού
Μετάβαση στον Ναό της Μεγαλόχαρης για προσκύνημα και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Περνώντας από τα όμορφα χωριά Σκαλάδος, Κάμπος, Κάρδιανη, Υστέρνια καταλήγουμε στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Επίσκεψη στο σπίτι και στο μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και χρόνος ελεύθερος για ένα ωραίο καφεδάκι στην κεντρική πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο. Επιστροφή στην Τήνο. Το μεσημέρι παρακολούθηση της λιτάνευσης της Αγίας εικόνας στην πόλη και την επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Το απόγευμα παρακολούθηση του εθίμου “Τα Φαναράκια”, όπου αναβιώνει η αθρόα προσέλευση των Τηνιακών από κάθε γωνία του νησιού με τα αναμμένα φανάρια στα χέρια για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Η φιλαρμονική του Δήμου, οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και μικρά παιδιά καθώς και μεγάλοι κάθε ηλικίας κρατώντας από ένα Φαναράκι με πολύχρωμες διαφανείς μεμβράνες ξεκινώντας από την Παναγία και περνώντας από τα στενά δρομάκια ψάλλουν εμβατήρια σχετικά με τη μεγάλη αυτή γιορτή της Τήνου. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Τήνος - Ραφήνα –  Χαλκίδα
Πρωινό. Μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ραφήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα - Τήνο - Ραφήνα οικονομικής θέσης .
  • Μεταφορές, εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσα στην Χώρα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 Tιμή  30-31/01: 85,00€
 Tιμή  29-31/01 : 110,00€

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Please solve captcha
x